Szentendre Rend-trend-je
(Szentendre, 2015. 17. hét)

A következő kiadvánnyal a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai szeretnék tájékoztatni az érdeklődőket, mivel foglalkoztunk Mi

az elmúlt időszakban, a Dunakanyarban, Budakalásztól, Visegrádig

Ittas vezetők bíróság előtt

Az 54 éves leányfalui Z. Mihály 2015. február 6-án este személygépjárművel közlekedett Szentendrén, amikor intézkedés alá vonták a rendőrök. Az ellenőrzés során a járőrök észlelték, hogy a férfi alkohol befolyása alatt áll, ezért vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott.

Z. Pál 35 éves pilisvörösvári lakos 2015. február 10-én késő este gépjárművel közlekedett Pilisszántóról Pilisszentkereszt felé, amikor egy útkanyarulatban lehajtott az úttestről és egy fának ütközött. A jármű vezetőjéről a szakértői vélemény alapján megállapították a rendőrök, hogy alkoholos befolyásoltság alatt vezette a gépjárművét.

K. Róbert 22 éves tahitótfalui lakos 2015. február 14-én kora hajnalban gépjárművével Tahitótfalun közlekedett, amikor intézkedés alá vonták a rendőrök. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda szintén pozitív eredményt mutatott.

A három férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán. Gyanúsítotti kihallgatásuk során elismerték a bűncselekmény elkövetését.

A nyomozóhatóság befejezte az eljárásokat és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte a Szentendrei Járási Ügyészség részére.

Vádemelés a csobánkai betörő ellen

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytatott lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt H. József 21 éves csobánkai lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján a fiatal férfi 2014. február 23. és március 31. közötti időszakban több alkalommal tört be csobánkai ingatlanokba, ahonnan mobiltelefont, egyéb értékeket, valamint vascsöveket tulajdonított el.

A beszerzett adatok alapján a csobánkai körzeti megbízott azonosította a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 21 éves férfit, aki ellen az eljárást a Vizsgálati Osztály folytatta le.

H. József ellen a vizsgálók a napokban éltek vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségen.

Ünnepi állománygyűlés a Szentendrei Rendőrkapitányságon

A Szentendrei Rendőrkapitányság 2014. április 23-án állománygyűlést tartott, melyen meghívottként részt vett Verseghi-Nagy Miklós, Szentendre Város polgármestere, valamint Petricskó Zoltán alpolgármester. Polgármester úr és Kovács László r. alezredes kapitányságvezető átadta a 2015. év január – április hónapban odaítélt Hónap Rendőre címeit, valamint sor került az önkormányzat által a rendőrkapitányságnak adományozott irodai bútorok ünnepélyes átadására. A Hónap Rendőrei a szentendrei önkormányzat jóvoltából idén is a Vizes Nyolcasban pihenhetnek családtagjaikkal.

Szentendrei Rendőrkapitányság