Rendőrségi felhívás a csatornaépítéssel kapcsolatban

csatornaepites-hero

A Szentendrei Rendőrkapitányságra az elmúlt hetekben több bejelentés is érkezett egy Kft.-vel szemben, melynek alkalmazottai a csatornaépítésre hivatkozással kerestek fel – főként időskorú – szentendrei ingatlanok tulajdonosait csatornatisztítási szolgáltatást kínálva. A cég alkalmazottai arra hivatkoztak, hogy a csatornaépítő megbízásából végzik a szennyvízvezetékek tisztítását, mert tisztítatlan vezeték nem köthető rá az új hálózatra.

Munkájukat 2000 orint körüli összegért ajánlják, rábeszélik a tulajdonosokat a szerződéskötésre. Ezt követően a munkát el is végzik, azonban nem adnak körültekintő tájékoztatást, így azt sem közlik, hogy az ár folyóméterre értendő. A megrendelő mindezzel csak akkor szembesül, amikor átveszi a számlát.

Abban az esetben, ha a kivitelezéssel kapcsolatos egyeztetésen kívül más indokkal keresik meg Önöket a szennyvíz-csatorna építésre hivatkozva a lakásukban – például hogy a bekötést megelőzően a telken található szennyvízvezeték tisztítása szükséges, mert anélkül a bekötés nem végezhető el – vagy bármi gyanúsat észlelnek a szennyvíz-csatorna építéssel kapcsolatban kérjük, hogy értesítsék a Szentendrei Rendőrkapitányságot a (26) 502-400 –as telefonszámon vagy a szentendrerk@pest.police.hu e-mail címen, illetve a Dunakanyari Csatornázási Társulást az info@dunakanyaricsatornazas.hu e-mail címen, vagy a 06-80-109-755 zöld számon.

Forrás: Danubia Televízió